SaB cover SaB marec april casopis

Najnovšie vydanie magazínu Stavebníctvo a bývanie je plné jarných inšpirácií a tipov, ako z neutrálnych minimalistických interiérov urobiť originálny a hrejivý domov s dotykom umenia.

 

Navrhnite si domov plný kvalitných materiálov a nadčasového dizajnu, s ktorým si viete predstaviť žiť dlhé roky. Vyberte si jednoduchú farebnú paletu, aby ste vytvorili jednotnú a harmonickú atmosféru. Integrujte umelecké diela a zdedené predmety a hladko ich skombinujte s novými dizajnmi. Toto spojenie starého a nového nielenže dodáva charakter vášmu domovu, ale tiež rozpráva príbeh o vašej osobnej ceste a štýle,“ radí v našom rozhovore známa dánska dizajnérka Kristina Dam. Aj toto je jedna z ciest nového minimalizmu: neznamená to len všetko v domácnosti zredukovať. Naopak, vyzdvihnite to, čo je podstatné pre vás. Práve na túto myšlienku sme sa zamerali v aktuálnom vydaní SaB.
 
 
Osobnosti Kristina Dam
 
Kristina Dam hovorí, že opis jej tvorby najlepšie vystihuje pojem skulpturálny, teda sochársky minimalizmus. Jej diela sa nachádzajú niekde na pomedzí umenia a praktického nábytku/doplnkov a často siaha aj po kombinácii s kovom. Takéto akcenty dokážu vniesť aj do inak neutrálnych interiérov osobitý, pútavý charakter. Viac si prečítajte v našom rozhovore v sekcii Bývanie. O ďalších možnostiach, ako povýšiť minimalistické priestory na domov, ktorý bude vypovedať o osobnostiach svojich majiteľov, píšeme v našej hlavnej téme.
 
 
Tema novy minimalizmus
 
Fresh jarné kúsky z dielne top dizajnérov predstavujeme v rubriky Trendy.
 
 
Byvanie Trendy JAR web
 
 
V aktuálnom jarnom vydaní vám predstavíme aj niekoľko výnimočných realizácií – bytov, novostavieb aj rekonštrukcií starších priestorov. Každý z nich sa nesie v duchu minimalizmu, ale každý z nich má zároveň aj veľmi súčasný a osobitý rozmer. Ďalšiu originálnu, vlastnú „vrstvu“. Napríklad projekt Mas Baudran vo Francúzsku, ktorý je konverziou starej poľnohospodárskej usadlosti na rodinné bývanie a ateliéry pre umelcov.
 
 
dom minimalizmus mas baudran pareil

Foto: Jean-Baptiste Thiriet
 
 
Alebo slovenský projekt Zasadený, zaujímavá novostavba na okraji lesa, ktorá vyniká svojou materialitou: pohľadovým betónom, sklom či zelenou strechou.
 
 

 

zasadeny pauliny hovorka okna zasadeny pauliny hovorka exterier zasadeny pauliny hovorka interier
 
Foto: Matej Hakár
 
Prečítajte si aj o unikátnom apartmáne z dielne Office of Goldchild, ktorý je pet-friendly, teda zameraný nielen na pohodlie majiteľov, ale aj ich dvoch štvornohých miláčikov. Pri tejto realizácii architekt vychádzal z vedeckých poznatkov o tom, ako psy vnímajú farby a tvary: výsledok je naozaj pútavý a originálny.
Okrem toho v našom aktuálnom vydaní nájdete aj veľa praktických informácií, pokiaľ ide o novinky na stavebnom trhu, ktoré vám uľahčia alebo zefektívnia stavbu či rekonštrukciu. V rubrike Bývanie a financie sme sa pozreli na možnosti, ktoré majú mladí ľudia pri financovaní prvej vlastnej nehnuteľnosti. A nevynechali sme ani jarné inšpirácie plné svetlých farieb, prírodných materiálov a motívov. 
 
 

Najnovšie vydanie SaB marec-apríl s témou Nový minimalizmus nájdete u každého dobrého predajcu alebo online v našom e-shope.

 
 
SaB marec april casopis
 
 
Pin It