SaB cover marec april

Milé čitateľky, milí čitatelia, keď sme sa pred pár týždňami rozhodovali, akú hlavnú tému bude niesť aktuálne vydanie nášho magazínu, voľba padla na architektúru a dizajn v znamení pozitívnej energie, šťastia a všeobecnej pohody.

 

Krátko nato spoločnosť Pantone vyhlásila za farbu roka 2023 odtieň Viva Magenta – silný, energizujúci, optimistický. Výborne nám to zapadlo do konceptu, a tak si na nasledujúcich stranách môžete prečítať, ako do svojho domova vniesť viac odvahy, farieb či voľnosti. Zároveň je to ideálna cesta, ako vykročiť zo sivého priemeru a vyjadriť svoju vlastnú osobnosť.

 

MOULIN Stool Mambo

Barová stolička Muolin z pera portugalského tímu Mambo Unlimited Ideas. Foto: výrobca

 

Šťastie – to môže mať mnoho podôb a foriem. Pre extrovertných majiteľov apartmánu Midori v indickom Bombaji to znamená čas strávený s priateľmi a známymi. Architekti sa pri návrhu tohto interiéru inšpirovali príjemnými večierkami, ktoré evokujú bezstarostné časy Jaya Gatsbyho a tak trochu opulentný štýl víkendových párty dokázali prekvapivo prispôsobiť aj na každodenný život. Výsledok je originálny, pútavý a plný inšpirácie.

 

SaB reportaz Midori

 

„Asi najviac na tomto svete ma baví žiť, a od toho sa pravdepodobne všetko odvíja,“ hovorí v rubrike Osobnosti dizajnérka Mila Zila. S touto chuťou objavovať a skúmať veci okolo seba dokáže vidieť aj v tej najobyčajnejšej veci potenciál. Jej sklárske diela sú jemné aj silné zároveň, pestrofarebné i ľahko tieňované, hravé aj elegantné. „Dôležité je nebrať sa tak vážne a robiť to, čo z nás robí ľudí,“ dodáva.

 

SaB osobnosti

 

To, čo nás robí ľuďmi, je bezpochyby aj umenie a kultúra. Keď sa v Paríži stretol architekt Nildo José s klientmi, ktorí chceli vytvoriť interiér na základe symbiózy histórie, umenia a dizajnu, okamžite si „padli do noty“. Práca sa následne stala radosťou. V našej reportáži vás pozývame na prehliadku domu, ktorý je plný umeleckých diel a výnimočného zariadenia vrátane veľkého skulpturálneho schodiska. A ak máte radi literatúru, určite sa vám bude páčiť – motív kníh sa totiž sofistikovane tiahne celým jeho interiérom.

V časti venovanej stavebníctvu sme sa pozreli na to, ako sa dá do domu či bytu dostať voľnosť a maximum svetla v prípade novostavieb, ale aj prostredníctvom rekonštrukcií.

 

SaB tema priestory

 

No a na záver – kto vie o umení La Dolce Vita viac ako Taliani? Často to cítiť aj v architektúre tejto temperamentnej krajiny, bez ohľadu na to, či ide o rodinné domy, verejné priestory, alebo napríklad jachtu. Blíži sa obdobie letných dovoleniek a pre fanúšikov kvalitnej architektúry to môže byť aj tip, kde ju tento rok stráviť.

Prajem vám príjemné čítanie a šťastné dni.

 

maria galajdova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za tím SaB

Mária Galajdová

šéfredaktorka   

 

Pin It