Hobbytec zimna zahrada

Foto: Hobbytec

 

Medziročne stúpli ceny nehnuteľností o takmer 22 %. Pozemky, domy či byty sa predávajú rekordným tempom. Prinášame niekoľko tipov, ako zvýšiť hodnotu vašej nehnuteľnosti.

 

Sumy, za ktoré Slováci kupujú svoje nové bývanie, lámu v posledných mesiacoch rekordy. Dopyt je výrazne vyšší ako ponuka, a to sa, prirodzene, premieta aj do cien nehnuteľností. Napriek tomu záujem o investíciu do tejto oblasti neutícha.

Ak patríte do tej skupiny obyvateľov, ktorí už svoju strechu nad hlavou majú a premýšľajú, ako ju ešte viac zhodnotiť tak pergola alebo zimná záhrada je tým správnym riešením. Okrem príjemného nového priestoru, ktorý získate, bude pre budúcich kupcov alebo nájomcov atraktívnejšia a vy tak môžete len a len získať. Stačí teda krátky čas a nárast ceny nehnuteľnosti môžete počítať aj v desiatkach percent.

 

Hobbytec zimna zahrada

Foto: Hobbytec

 

Zväčšiť priestor jednoducho a bez námahy

Samozrejme, nehnuteľnosti sa nedajú „nafukovať“, no existuje spôsob, ako ich elegantne zväčšiť bez extrémneho úsilia. Takúto možnosť ponúkajú rôzne pergoly alebo zimné záhrady. „Najpredávanejšie zimné záhrady Vám zväčšia plochu o 20-25 m2, no robili sme už aj zimné záhrady s rozlohou 100 m2,“ hovorí PhDr. Matúš Manik, konateľ firmy Hobbytec Slovensko. Okrem ekonomickej stránky ide aj o veľmi trendové riešenie, keďže vnášanie exteriéru dovnútra alebo interiéru von je jedným z čoraz obľúbenejších foriem reakcie na súčasnú situáciu v spoločnosti, kedy omnoho viac času trávime doma.

 

hobbytec zimna zahrada

Foto: Hobbytec

 

„Zimnú záhradu ma v obľube široké spektrum zákazníkov. Mladé rodinky sa tešia, že aj počas zlého počasia sú v zimnej záhrade s deťmi pri hrách spätí so záhradou. Aktívnejší zákazníci v zimných záhradách relaxujú vo vírivke, alebo športujú na kardio strojoch. Naši rodičia a starí rodičia vychutnávajú vytúžený dôchodok čítajúc tento článok na portáli Stavebníctvo a Bývanie,“ hovorí s úsmevom PhDr. Matúš Manik.

Obľúbené hliníkové pergoly a zimné záhrady

Ak hovoríme o návratnosti a dobrom riešení z ekonomickej stránky, voľbu pergoly či zimnej záhrady je dobré si vopred premyslieť. Predovšetkým – siahnuť po kvalitnom materiáli, ktorý veľa vydrží. Ak je v záujme zákazníka bez údržbový produkt, takýmto riešením je predovšetkým hliník. Oceľové pergoly môžu časom korodovať a prenášajú viac chladu, drevo je materiál ktorý počas celého roka pracuje, praská, zvetráva sa a farba na ňom časom bledne. A teda vyžaduje si neustálu starostlivosť. Hliníková konštrukcia je konštantná, trvácna a bez údržbová.

 

Hobbytec pergola zimna zahrada4

Foto: Hobbytec

 

Investujte do kvalitných materiálov

Ak už vlastníte pergolu, z ktorej chcete spraviť zimnú záhradu, poraďte sa so špecialistami vo svojom obore, ktorí vám vyberú vhodný typ zasklenia.

Možnosti, akými sa dá touto formou pridať nehnuteľnosti na hodnote, sú takmer neobmedzené. Hobbytec Slovensko totiž realizuje produkty na mieru, a tak je len na želaní zákazníka, aký bude mať jeho pergola, zimná záhrada či prístrešok veľkosť, tvar a vybavenie.

 

Hobbytec pergola zimna zahrada5

Foto: Hobbytec

 

„Samonosné pergoly bez nutnosti kotvenia, rohové pergoly, L-kové zimné záhrady, posuvné a krídlové dvere (aj s výrezom pre štvornohého miláčika), atypické nadsvetlíky, výrezy na komín, akákoľvek farba z RAL vzorkovníka a mnoho ďalšieho,“ vymenúva možnosti PhDr. Matúš Manik.

Keďže ceny nehnuteľností rastú výrazne rýchlejšie ako príjmy bežných Slovákov, bývanie sa stáva čoraz nedostupenejším. Pergola či zimná záhrada je najvýhodnejším riešením, ako k domu dotvoriť plnohodnotnú novú miestnosť, ktorá pôsobí moderne a príjemne a má svoje neodmysliteľné čaro aj počas zimných mesiacov.

www.hobbytec.sk

Pin It