outdoor kuchyne oiside uvod

Foto: OiSide

 

Prístrešky, altánky či zimné záhrady, ktoré sa svojím vybavením stávajú druhou kuchyňou. Pozrite si inšpirácie na praktické a krásne zariadenie pre exteriér, ktoré čas strávený varením premenia na zážitok.

 

Letná sezóna pozýva spestriť jedálny lístok a pripravovať obedy či večere vo vonkajšom prostredí. Viacerí výrobcovia kuchynského zariadenia prišli s inováciami, ktoré pretvárajú terasy či altánky a vytvárajú z nich plnohodnotné predĺženie vnútorných priestorov. Prinášame niekoľko tipov na kvalitné a výnimočné outdoorové kuchyne podľa prestížneho magazínu Wallpaper.

 

Minimalistický a modulárny systém od Very Simple Kitchen

Jedným z výrobcov, ktorí dbajú na efektívnosť a minimalizmus, je aj talianska značka Very Simple Kitchen. Ich jednoduchú verziu kuchynskej linky teraz predstavili aj v outdoor variante a flexibilnom dizajne. Hodí sa tak do každého typu záhrady či prístrešku. Je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele a dá sa doplniť farebnými povrchmi, grilom, varnými platňami, skladacími drezmi a kolieskami.

 

outdoor kuchyne very simple kitchen

Foto: Very Simple Kitchen

 

Monolitický dizajn od Moteni & C

High-endový taliansky výrobca nábytku Moteni & C sa rozhodol rozšíriť svoje portfólio aj o produkty určené pre exteriér. Na jar tohto roku stavil práve na outdorové kuchyne. Tím pod vedením kreatívneho riaditeľa Vincenta van Duysena zostal verný svojmu prísnemu prístupu k dizajnu a spojeniu inovácií s tadičným talianskym remeslom. Výsledkom je monolitický vzhľad, ktorý je ľahko kombinovateľný a dostupný v mnohých materiáloch aj povrchových úpravách.

 

outdoor kuchyne MolteniC new

Foto: Molteni & C

 

Elegantná kuchyňa Emily od Emu

Emu je modulárna vonkajšia hliníková kuchyňa, ktorá stojí na subtílnych nohách a dizajnéri ju vybavili oblými hranami. Je modulárna, jej jednotlivé časti sa ľahko kombinujú a dajú sapoužiť samostatne alebo ako súčasť celku. Môže byť otvorená alebo uzavretá, jednotlivé moduly poskytujú priestor na grilovanie, umývanie, varenie či prácu s potravinami na kameninovej pracovnej doske.

 

outdoor kuchyne Emu new

Foto: Emu

 

Surová estetika od Modulnova

Talianski experti (nielen) na vybavenie kuchýň predstavili novú líniu outdoorového produktu z dielne dizajnéra Andreu Bassanella. Ten sleduje filozofii značky: presné línie, racionálnu kompozíciu a odolné materiály, ktoré pretrvajú roky. Ide najmä o oceľ a kameň, ktoré boli špeciálne vyrobené a ošetrené tak, aby odolali vplyvu počasia a vonkajších faktorov. Kuchyňa od Modulnova obsahuje klasický BBQ, rúru na drevo, fritézu, teppanyaki gril a indukčný gril. Je tak doslova nabitá rôznymi funkciami, vrátane stroja na výrobu ľadu.

 

outdoor kuchyne Modulnova

Foto: Modulnova

 

 

Desiatky rôznych kombinácií od OiSide

OiSide je španielska spoločnosť špecializujúca sa na výrobu outdoorového nábytku, pričom kuchyne tvoria v ich portfóliu podstatnú časť. Spoločnými menovateľmi ich produktov je inovatívnosť, udržateľnosť a sofistikované detaily. Štyri modely ich outdoor kuchýň je možné kombinovať vo veľkom množstve rôznych variácií, keďže obsahujú závesné moduly na stenu aj voľne stojace. Konštrukcia je hliníková a na výber spoločnosť ponúka zo štyroch porcelánových pracovných dosiek.

 

outdoor kuchyne OiSide

Foto: OiSide

Pin It