Zdroj: DECODOM

 

Počas dňa sa každý cíti dobre inde, ale najlepšie by sme sa mali cítiť doma. K útulnej atmosfére domova prispieva aj dizajn interiéru. Ako si vybrať praktický a dizajnový nábytok, ktorý prispeje k útulnej atmosfére u nás doma?

 

Prírodné, neutrálne farby

Interiéroví dizajnéri odporúčajú striedmosť pri výbere farebnosti. Neutrálne a prírodné farby nám totiž, na rozdiel od výrazných farieb, pomáhajú oddychovať, stimulujú pokoj, nie aktivitu. Ak potrebujete domácnosť farebne oživiť, odporúčajú farebné textílie – napr. dekoračné vankúšiky či závesy. Tie sa dajú, v porovnaní s nábytkom, poľahky vymeniť.

V jednotnom štýle

Útulnú atmosféru podčiarkne nábytok v jednotnom štýle a zladenej farebnosti. O to viac, že kuchyne a obývačky sú často prepojené. Slovenský výrobca nábytku DECODOM predstavil na jeseň novinku – obývačkový nábytok, ktorý doplnil kuchyne HOME. 

 

DECODOM kuchyna2

Zdroj: DECODOM

 

 

Praktickosť a poriadok

Nábytok má byť navrhnutý tak, aby vyhovoval každodennému rytmu našej domácnosti a obsahoval dostatok odkladacieho priestoru. Aj ten pomôže podčiarknuť útulnosť našej domácnosti. Napríklad vtedy, keď dole zazvoní nečakaná návšteva a vy potrebujete všetko rýchlo niekam schovať. 😊

 

Decodom NEW

Zdroj: DECODOM

 

Interiérový dizajnér

K útulnosti domova môže prispieť aj plánovanie s interiérovým dizajnérom. Napríklad v nábytkových štúdiách DECODOM vám poradia ochotne a bezplatne.

 

DECODOM Petra Podobová

Štyri tipy interiérovej dizajnérky spoločnosti DECODOM Petry Podobovej

1. Už na začiatku by ste mali mať jasnú víziu. Interiérový dizajnér vám rád poradí, ale rozhodnúť sa musíte vy.

2. Dôležité sú i rôzne textúry a materiály zvolené tak, aby miestnosť vyzerala zaujímavejšie. Drevo, kameň, sklo či textilné materiály by mali tvoriť decentné kontrasty a dodať miestnosti bohatší vzhľad.

3. Myslite na to, že aj doplnky – záclony, obrazy či koberce môžu zohrávať dôležitú úlohu pri vytváraní jednotného štýlu.

4. Vybavenie domácnosti si nekupujete na dva roky. Zvoľte štýl, v ktorom sa budete cítiť dobre aj o desať.

Viac nájdete na www.decodom.sk.

Pin It