DORSIS priecky sklo Digero

Foto: DORSIS

 

Presklené priečky a deliace steny Dorsis Digero predstavujú elegantný a funkčný spôsob, ako zmeniť usporiadanie priestoru. Vyniknú nielen v moderných novostavbách, ale stále viac sa presadzujú aj pri rekonštrukciách starých domov alebo bývalých priemyselných objektov. Bez toho, aby ubrali na svetlosti, vytvoria nové súkromné zóny a interiéru dodajú moderný minimalistický vzhľad kombinovaný s priznanou industriálnou atmosférou.

 

Strohý, ničím neskrášlený industriálny štýl čerpá inšpiráciu z priemyselných hál či tovární a pretvára ich v príjemné obytné alebo pracovné prostredie. Patinu, drsnosť a surovosť materiálov odhaľuje v ich najprirodzenejšej podobe a povyšuje ich na základný štýlotvorný prvok interiéru.

 

DORSIS priecky sklo Digero 1

Dotyk industriálneho dizajnu priečky Digero prináša do moderných interiérov krásu minimalizmu aj dokonalú funkčnosť. Foto: DORSIS

 

„Oceňujeme skutočnú povahu a funkčnosť vecí, výrazné znaky industriálneho konceptu, preto sa pri našich výrobkoch zameriavame na čisté línie, dokonalé remeselné spracovanie a praktické a inovatívne technológie ponúkajúce vždy niečo navyše,“ hovorí Jan Krejčí, konateľ spoločnosti DORSIS. „Rámové deliace priečky Digero sú teda ideálnou ukážkou použitia industriálu v interiéri. Rovnako ako štýl samotný zosobňujú autenticitu, pravdivosť a poctivosť materiálov, a usilujú sa o maximálne estetické usporiadanie a prehľadnosť.“

 

Presklené priečky prinášajú nové možnosti, ako otvoriť a zmodernizovať interiér

Rozdelenie priečky DIGERO do jednotlivých polí je úplne individuálne – na mieru každému projektu. Šírka priečky je praktiky neobmedzená, maximálna výška je 3000mm, teda až k stropu väčšiny interiérov.

Veľké presklené plochy s minimálnym delením sú vhodné najmä v minimalisticky pojatých domoch a väčších priestoroch, kde nie je žiaduce, aby steny alebo priečky menili vzhľad miestnosti. Pri rekonštrukciách starších interiérov, stodol, či loftových bytov je naopak rozdelenie do menších polí očakávané, pretože sa charakteristicky výrazné polia stávajú dominantným a zároveň spájajúcim prvkom celého interiéru. Na dosiahnutie maximálneho súladu s estetikou celého priestoru je možné hliníkovú konštrukciu priečky lakovať v celej škále RAL či zvoliť akékoľvek delenie sklenených polí – zvislé, vodorovné aj šikmé. Svojou variabilitou tak vyhovie každému projektu.

 

DORSIS priecky sklo Digero 2

Industriálna presklená priečka nie je len výrazným štýlotvorným prvkom – je to symbol elegancie a inteligentného dizajnu. Foto: DORSIS

 

Skutočne pôsobivé a zároveň praktické uplatnenie nachádza industriálna priečka Dorsis Digero v kuchyniach, kde pomáhajú nenásilne a vkusne oddeliť kuchyňu od ostatných obytných častí. Vhodne usadená deliaca stena zabráni prestupu pachov aj hluku z kuchyne bez toho, aby bol obetovaný vzhľad, dojem a využiteľnosť otvoreného priestoru.

Dôležitá je možnosť voľby dverného krídla nielen vo farbe priečky aj celého objektu, ale hlavne v spôsobe otvárania – v menších miestnostiach sú ideálne dvere posuvné alebo pivotové, väčšie interiéry si môžu dovoliť dvere klasicky otváravé.

 

Prekvapivo široká sféra použitia deliacich priečok Dorsis

Častým miestom inštalácie industriálnej priečky sú domáce pracovne – miesto, kde treba kombinovať nutnosť hlukového a funkčného oddelenia od bežných priestorov s potrebou „zostať v kontakte“ s ostatnými osobami v interiéri. Vďaka plnému preskleniu ľahko docielime vizuálne prepojenie oboch priestorov, plné svetlosti pri zamedzení priechodu hluku.

 

DORSIS priecky sklo Digero 3

Digero predstavuje nadštandardne prispôsobivé riešenie na mieru konkrétnemu interiéru - neobmedzená šírka priečky, výška maximálne 3000mm, teda až k stropu väčšiny interiérov. Foto: DORSIS

 

Spálňa je nečakane ďalším príkladom, kde sa realizácia presklenej priečky dobre osvedčila. V mnohých novostavbách, ale aj rekonštrukciách či loftoch sa už počíta s integrovanou kúpeľňou v rámci hlavnej spálne a deliaca priečka v tónovanom, dymovom či dekorovanom skle dodá kúpeľni potrebný pocit súkromia.

Navyše sa sklo, lepšie ako pevná stena, postará o harmóniu s ďalšími kúpeľňovými prvkami, ako je napr. sklenený sprchovací kút alebo sklenené nástenné police. Aj vzory a textúry skla, od transparentných až po matné, od jednoduchých až po gravírované, je možné plne zladiť s vyznením a náladou daného segmentu.

„Samozrejme aj detská herňa, suterénny bar či posilňovňa dostanú úplne novú estetickú podobu, ak sa „schovajú“ za presklenú priečku. Namiesto toho, aby interiér naďalej pôsobil rušivým dojmom, vytvorí presklená priečka separátnej elegantne vyváženej zóny s osobitým charakterom,“ dodáva Jan Krejčí z Dorsisu. „Vďaka industriálnym priečkam a deliacim stenám Digero je naozaj ľahké prispôsobiť otvorený koncept obytného priestoru potrebám a prianiam každého špecifického projektu.“

Chcete vidieť fotogalériu realizáciou industriálnej priečky Dorsis Digero? Nájdete ju TU

www.dorsis.sk

Pin It