DORSIS dvere zarubne skryteHP

Foto: DORSIS

 

Priame línie, estetika jednoduchosti a minimum ozdobných prvkov – to sú viditeľné trendy moderných interiérov, bez ohľadu na to, či staviate rodinný dom alebo rekonštruujete byt. Uplatniť obľúbený minimalizmus je dnes jednoduchšie, než kedykoľvek predtým vďaka dverám so skrytými zárubňami. Dvere a skryté zárubne Dorsis potom vďaka dizajnu, technickej kvalite aj cenovej dostupnosti predstavujú špičku svojho segmentu.

 

Minimalizmus je prístup, ktorý vedie k súladu všetkých interiérových prvkov na báze striedmosti a elegancie, k čomu sú napríklad dvere so skrytou zárubňou Dorsis úplne ideálne. Umožní porovnať dvere a zárubňu do jednej roviny s múrom, čo síce znie ako detail, ale v skutočnosti vnesie do interiéru úplne nový charakter.

 

DORSIS dvere zarubne skryte1

Dvere so skrytou zárubňou Dorsis – môžeme vybrať z takmer nekonečného radu možností povrchov a farieb – tu napríklad orech alebo lamelová dubová stena. Foto: DORSIS

 

Prečo skrývať dvernú zárubňu do steny?

Pravda, zvyk je železná košeľa a v historických domoch hrajú dvere so zárubňou svoju dizajnovú rolu, v moderných interiéroch ale skôr oceníme možnosť skryť zárubne a „vyčistiť“ dverný priestor. Nezabudnite tiež na to, že skryté zárubne umožnia zachovať čo najväčšiu priechodnosť dverného priestoru.

„Podstatou úspechu dverí a zárubní Dorsis je vlastne paradox – ich skutočná kvalita je v tom, že finálny produkt v miestnosti nie je vidieť. Zárubňa a pánty sú úplne skryté v stene, medzi dverami a stenou je viditeľná iba tenká škára,“ hovorí Jan Krejčí, konateľ spoločnosti Dorsis. „Na zákazníkovi zostáva iba rozhodnutie o dizajne samotného dverného krídla.“

 

DORSIS dvere zarubne skryte2

Dorsis Fortius 52 môžete mať s drevenou dyhou, biele či farebné, s betónovou stierkou alebo napríklad tapetované, cieľom je nechať dverovú plochu splynúť s okolitým múrom. Foto: DORSIS

 

Každý interiér si zaslúži riešenie na mieru

Chcete dvere až k stropu? V poriadku. Potrebujete skryté zárubne v podkrovných miestnostiach alebo oddeliť dennú a nočnú zónu bytu? Všetko je možné. Dvere so skrytými zárubňami ponúkajú množstvo riešení, nebojme sa využiť ich do posledného detailu, konečný výsledok sa určite oplatí. Dvere so skrytou zárubňou môžete inštalovať v murovaných domoch, drevostavbách aj do bežných sadrokartónových priečok.

Prečo voliť dvere a skryté zárubne Dorsis?

  • Jedná sa o ucelený koncept zárubňa/dvere - to zaistí dlhodobú spoľahlivosť a pevnosť, ani dvere väčších rozmerov sa preto nedeformujú a nekrútia
  • Dvere môžu byť vysoké až 3500 mm, teda určite až k stropu vo väčšine bežných interiérov, s nadpražím alebo bez neho. Problémom nie sú ani šikmé strechy podkrovných priestorov.
  • Konštrukcia a dostatočná hrúbka dverí 52 mm umožňuje inštalovať aj voliteľné nadštandardné doplnky, napríklad skryté samozatvárače, dverné zarážky či elektrické otváranie.
  • Ohromná variabilita dizajnov a povrchov zaistí, že dverné krídlo bude korešpondovať s charakterom interiéru vášho domu či bytu.

 

DORSIS dvere zarubne skryte3

Akustický variant dverí Fortius Akustik vyzerá úplne rovnako ako bežná verzia, možno ju teda inštalovať do ktorýchkoľvek miestností v interiéri. Foto: DORSIS

 

Dvere so skrytými zárubňami ale nezvyšujú len estetickú kvalitu interiéru. K dispozícii máme varianty, ktoré spĺňajú aj ďalšie pridané požiadavky – najčastejšie je oddelenie dennej a nočnej zóny bytu využitím dverí Fortius Akustik, ktoré dokážu znížiť zvukovú priechodnosť až o 37 decibelov – to znamená praktickú elimináciu bežného večerného hluku, čo oceníte hlavne pri detských izbách a spální. Jedinečné sú aj bezzárubňové bezpečnostné dvere Fortius Safety, ktoré vám umožnia využiť eleganciu skrytej zárubne už pri vstupe do vášho domu.

Dizajn v hlavnej úlohe

Áno – vybrať si správny dizajn a farbu dverí je pre nás často dôležitejšie, než konštrukcia. Práve dvere so skrytými zárubňami nám dávajú možnosť rozhodnúť sa, akú rolu majú dvere v interiéri hrať – chceme, aby dvere úplne splynuli so stenou, majú byť v rovnakom dizajne ako okolitý nábytok alebo majú pripútať pozornosť úplne odlišnou farebnosťou alebo kamenným obkladom?

Efektný dojem dosiahnete, ak necháte dvere úplne splynúť so stenou - stačí dverné krídlo opatriť stierkou alebo tapetou v rovnakej farbe či dizajne, aký má okolitý múr. Výnimkou nie je ani použitie kamenného obkladu či betónovej stierky, finálny dojem je skutočne neuveriteľný.

 

DORSIS dvere zarubne skryte4

Dôležitá je variabilita konceptu Dorsis. Dvere môžu byť až k stropu, s nadpražím či šikminou, presne na mieru a potrebám konkrétneho priestoru. Foto: DORSIS

 

Prírodná dyha na dverách predstavuje pochopiteľnú klasiku – farebnosť kvalitnej prírodnej dyhy do interiéru vždy vnesie príjemný pocit zabývanosti. Úplne jedinečnú estetiku ponúka prémiové riešenie Dorsis Woody. Jedná sa o dvere s rámovou zárubňou zrovnanou v jednej rovine so stenou, čo ocenia najmä stavitelia, ktorí chcú kombinovať moderný dizajn s klasickými interiérovými prvkami. Dyha použitá na zárubňu je z rovnakého kmeňa, ako dvere, celá plocha má tak rovnakú farbu a kresbu.

„Voľba povrchu dverí je plne v rukách zákazníka, našou úlohou je vyrobiť perfektný produkt, ktorého technickú kvalitu a spoľahlivosť oceníte nielen pri inštalácii, ale aj v nasledujúcich rokoch. Vzývame minimalizmus a dizajn, ale nikdy neustupujeme od nárokov na prémiovú kvalitu a remeslo,“ dodáva Jan Krejčí z Dorsisu.

www.dorsis.sk

Pin It