javier de paz garcia 4

Foto: Javier de Paz Garcia

 

„Feng Shui“ – spojenie medzi prírodou a človekom je v Číne už stáročia využívané pri vytváraní interiérov, architektúry a verejných priestorov.

 

Cieľom by mal byť vonkajší harmonický priestor, alebo pracovný či akýkoľvek interiér, ktorý by mal prinášať vnútorný balans a energiu každému, kto v ňom žije alebo ho akýmkoľvek spôsobom využíva. Interiérový dizajn Sofíé Oliva sa opiera o Feng Shui s prepojením na minimalizmus, ktorý kombinuje moderný dizajn s klasickým, v súlade s filozofiou trvalej udržateľnosti.

 

 

javier de paz garcia apartman javier de paz garcia apartman

 

Foto: Javier de Paz Garcia

 

javier de paz garcia apartman

Foto: Javier de Paz Garcia

 

Mini apartmán, minimalistický vzhľad

Aby dizajnérka dosiahla v priestore čo najviac svetla, pre povrchy zvolila tóny bielej farby. Keďže apartmán má len 22 m², jeho veľkosti podriadila aj nábytok. Pohovka, kreslá a stôl sa farebne aj tvarovo prirodzene doĺňajú s architektúrou priestoru a vytvárajú pôvabný, ženský minimalistický vzhľad. Dôsledne sú koncipované aj detaily. Minimalistické svietidlá levitujúce v bielom priestore zrazu nadobúdajú výraznejší charakter, a dominujú aj kvety, ktoré sýtou zelenou farbou apartmán príjemne oživujú.

 

javier de paz garcia apartman

Foto: Javier de Paz Garcia

 

Uprednostnila prírodné materiály

Pre Sofíu bolo mimoriadne dôležité použitie prírodných a trvalo udržateľných materiálov ako sú drevo, prírodné textílie, kameň či sadra. Pri výbere všetkých materiálov, látok, značiek a výrobkov sa uprednostňovali tí, ktorí sa hlásia k filozofii ochrany životného prostredia. Spoločnosť JUNG dodala do interiéru zástrčky a spínače, spoločnosť PEPE PEÑALVER dodala textílie, kreslá a pohovku a závesné svietidlo je od AROMAS DEL CAMPO. Omietky na stenách a stole sú navrhnuté spoločnosťou SO Arquitectura, vyrobené spoločnosťou ESCAYOLAS SAZ.

 

javier de paz garcia apartman javier de paz garcia apartman

Foto: Javier de Paz Garcia

 

Pin It