stol shutterstock

Ilustračná snímka: Shutterstock

 

Deti rýchlo rastú. Svedčí o tom aj fakt, ako často sa mení nábytok v detskej izbe. Ak ste sa svojmu škôlkarovi rozhodli kúpiť peknú posteľ s detským motívom, je pravdepodobné, že o pár rokov budete musieť kúpiť novú. Platí to aj o stoličkách či stoloch. Čo ak vám však povieme, že môžete kúpiť jeden jediný stôl, ktorý vám vydrží niekoľko rokov?

 

výškovo nastaviteľným stolom to možné naozaj je. Takýto rastúci stôl môže byť jednou z najlepších investícií, aké v detskej izbe spravíte. Prečo?

1. Bude rásť s vaším dieťaťom

Výškovo nastaviteľný stôl bude sprevádzať vaše dieťa od prvých čiar, cez prvé písmená, až po zložité výpočty z matematiky. Stačí kúpiť jeden rastúci stôl, či už manuálny alebo elektrický, a najbližšie roky sa nemusíte zamýšľať nad kúpou nového. Vďaka tomu, že je stôl polohovateľný, dieťa môže pri svojich činnostiach meniť polohu - chvíľu kresliť sediac na stoličke, následne pri kreslení stáť.

2. Pre ďalšie generácie

Prišiel čas, kedy vaše dieťa skutočne potrebuje nový stôl? Pôvodný výškovo nastaviteľný stôl môžete opäť znížiť na najnižšiu úroveň a dať ho do izby mladšiemu súrodencovi. Jeden stôl, ktorý ste kúpili pred rokmi, môžete opäť využiť, čo je prospešné pre životné prostredie (rovnako tak aj pre váš rodinný rozpočet).

3. Jednoduché zostavenie

Stôl vám bude doručený rozložený na jednotlivé diely. Následne si musíte nájsť pol hodinku a stôl poskladať. Nebojte sa, je to naozaj ľahké. Do skladania môžete zapojiť aj deti. Tie sa potešia, že môžu priložiť ruku k dielu a zároveň priamo uvidia, ako rastúci stôl funguje. Benefitom, ktorý u niektorých výrobcov nájdete, je aj možnosť nadizajnovania vlastných výškovo rastúcich stolov, od rozmerov až po materiál dosky.

4. Pre lepšie držanie tela

Ak je stôl aspoň o niečo vyššie, ľudský chrbát je nútený sa vystrieť. Preto sú výškovo polohovateľné stoly dobrými pomocníkmi v boji za správne držanie tela. S vystretým chrbtom pri učení či kreslení sa vaše dieťa nebude sťažovať na bolesti krížov a krčnej chrbtice.

Pin It