pool 690034 1920

 

Scéna príjemných zážitkov, odkiaľ bude znieť smiech vašich detí a radosť priateľov a blízkych, môže byť súčasťou i vašich každodenných aktivít vo vašej záhrade. Bazén v nej ju môže zmeniť na nezabudnuteľné miesto plné letných momentov.

Ak ste doteraz váhali s rozhodnutím, či si môžete bazén v záhrade dovoliť, v súčasnosti je ten najlepší čas spraviť i z vašej záhrady letnú dovolenku, za ktorou už nemusíte cestovať až do zahraničia. Pustite sa preto smelo do jeho výstavby! Bazén, či už ide o vnútorný alebo o vonkajší, malý alebo veľký, nie je jednoduché vybrať. Najmä jeho dokonalo naplánované naprojektovanie, pravidelná údržba, neustála oprava a rekonštrukcia je značnou investíciou. Prinášame vám praktické rady a tipy, ktoré vám uľahčia rozhodovanie a samotnú realizáciu.

pool transparent big

V prvej fáze realizácie bez ohľadu na druh a typ bazénu venujte zvláštnu pozornosť výberu správneho miesta. Dôležité vykonať klasifikáciu samotného podložia a terénu bazénu, ktorý musí byť usadnutý a dostatočne pevný. Vyvarujte sa preto inštalácii na plochách so zlým prirodzeným odvádzaním vody, pretože by mohlo dôjsť k zaplaveniu bazénu okolitou vodou alebo k jeho znehodnoteniu tlakom spodnej vody.

 

100835294 280512256459533 2946253475207446528 n

  

Správne opatrené podložie je potom pripravené už na výkop a výstavbu bazéna. Pre akýkoľvek druh sa rozhodnete, vo všetkých prípadoch je nevyhnutnou súčasťou stavebného postupu úprava dna výkopu, ktoré je potrebné spevniť betónovou platňou a vysypať drenážou alebo štrkom. Vďaka cenovej dostupnosti a pozitívnym vlastnostiam sa veľkej obľube tešia plastové či sklolaminátové bazény, ktoré uspokoja potreby každého zákazníka. Výnimočnú technológiu povrchu však ponúkajú keramické bazény s výbornou tepelnoizolačnou schopnosťou a vysokou odolnosťou voči chemikáliám a poveternostným vplyvom.

 

img116

 

Z hľadiska výhodnej investície a mimoriadne dlhej živnosti predstavujú jedno z najdokonalejších bazénových riešení bazény vyrobené z ušľachtilej ocele. Ak vás nepresvedčili monolitické bazény, svojrázne riešenie poskytuje realizácia betónového bazénu spočívajúca v železobetónovej konštrukcii. Štandardne sa bazény vybavujú prirodzenou pieskovou filtráciou, ktorá poskytuje vode vysokú filtračnú schopnosť. Vyžaduje si však špeciálnu technologickú šachtu, miestnosť alebo zariadenie, kde bude voda prúdiť a následne sa premývať. Okrem zachytenia hrubých nečistôt je vodu potrebné zbaviť aj rôznych mikroorganizmov a organických látok. Súčasťou vybudovania bazénu je aj inštalácia prívodu vody, potrubných systémov, elektrických rozvodov, ovládacej jednotky, zariadenia zabezpečujúceho filtráciu, protiprúdu, umelé vlny, prípadne zabudovanie vnútorného osvetlenia bazéna.

 

Ešte stále sme vás dostatočne neodradili?

 

Nelámte si hlavu! Výstavba bazéna patrí k naozaj nesmierne náročným a zložitým procesom, aby všetko fungovalo presne tak, ako má. Máme pre vás, predsa len, ešte jedno riešenie, ktoré vám zaručene pomôže pri výstavbe bazéna. Nechajte celý proces výstavby bazéna na odborníkov, ktorí predídu nežiadúcim problémom a budú vám garantovať bezpečné používanie bazéna vo vašej záhrade, z ktorej bude počuť už len hlasný smiech a šplechot vody.
NT pool, vám poradí pri správnom naplánovaní vášho záhradného bazéna, aby vodná plocha bola stredobodom záujmu v záhrade a zdrojom veľkej radosti. Správne naplánovanie a profesionálne vyhotovenie ovplyvňuje nielen estetický výsledok vašej stavby, ale aj jej životnosť, zároveň aj vaše náklady na údržbu a prípadnú opravu. Využívajú najnovšie poznatky vo filtrácii vody bez akýchkoľvek chemikálií.

 

101658626 295474191450440 4737677209018302464 n

img85
Zabezpečí vám kvalitné vykonanie výkopových a betonárskych prác v súvislosti s realizáciou bazénového telesa, ako aj profesionálne vykonávanie dokončovacích prác a inštalácií prídavných zariadení. Dokončovacie práce zahŕňajú inštaláciu fólie, keramických obkladov v bazéne a obkladových materiálov v okolí bazéna. Súčasná trhová ponuka obsahuje nesmierne širokú paletu materiálov a príslušenstva, ktoré umožňuje individuálne a atraktívne riešenia vášho bazéna.


Súčasťou ich práce je celkové vybudovanie bazénu, inštalácia prívodu vody, potrubných systémov, elektrických rozvodov, ovládacej jednotky, zariadenia zabezpečujúceho filtráciu, protiprúdu, umelé vlny, prípadne zabudovanie vnútorného osvetlenia bazéna. Špecializujú sa okrem realizácie bazénov, biobazénov, kúpacích jazierok, aj na predaj potrieb pre jazierka a bazény.

10533547 757016291023501 5288595234117941211 n

 

 

 


Viac nájdete 

Pin It